بابک نایینی روان شناس درباره آسیب های اسباب بازی های خشن، اظهار داشت: اسباب بازی ها الگوهایی برای کودکان محسوب می شوند که به وسیله آن با دنیای بزرگسالان آشنا شده و شخصیت درونی شان شکل می گیرد.
این روان شناس تأکید کرد: اسباب بازی های خشن بر روابط اجتماعی کودکان شدیداً تأثیر گذار است و در شکل گیری شخصیت آنها موثر است.
وی ادامه داد: وسایل بازی خشن مثل “تفنگ ” که سلاحی برای از بین بردن طرف مقابل است ناخودآگاه کودک را با جنایت و شرارت آشنا کرده و بر روحیات او تأثیر منفی می گذارد به همین دلیل خانواده ها باید در انتخاب اسباب بازی دخالت کنند و به کودک آزادی مطلق ندهند که هر وسیله ای را برای بازی و سرگرمی انتخاب کند.
نایینی در پایان گفت: بهتر است والدین کودکانشان را با بازی هایی آشنا کنند که خلاقیت آنها را تحریک کرده و تعاملات اجتماعی شان را افزایش دهد و بازی هایی را به آنها یاد دهند که روحیه همدلی و همکاری را در کودک تقویت می کند.
نوشته های مشابه
مشارکت را به کودکان آموزش دهیم
کودک تا 5 سالگی به درستی معنی مشارکت و تقسیم کردن را نمی فهمد. اما به هر حال کودک می تواند بعضی از قوانین پایه را درک کند. مثلا صبر کردن و رعایت برای نوبت ( زهرا می رود و بعد تو می روی ) یا اگر تو یک اسباب بازی را کنار بگذاری، هر کسی می تواند با آن بازی کند و اگر اسباب بازی ات را برای بازی به جایی می بری، پس همه کسانی که آنجا هستند می توانند با آن بازی کنند.
تاثیر بازی های رایانه ای بر رفتار کودکان
حسین ابراهیمی مقدم روان شناس با بیان این مطلب افزود: کودکانی که به استفاده بیش از اندازه به بازی های رایانه ای می پردازند در روابط اجتماعی شان دچار مشکل می شوند و همچنین نداشتن مهارتهای کافی در روابط اجتماعی تاثیر بسزایی بر رفتار آنها می گذارد.
6 دستور العمل برای شکوفایی شخصیتی کودکان
حتما از همان ماه های تولد متوجه شخصیت منحصر به فرد فرزندتان شده اید اما شخصیت کودک بین 3 تا 5 سالگی شروع به نمایان شدن می کند.
چه نوع تغییراتی در این سالها در کودک ایجاد می شوند و نقش والدین برای کمک به شکوفایی کودک چیست؟
راهنمای پرورش کودک کتابخوان و اهل مطالعه
کودکان معمولا در حدود 5 تا 6 سالگی به صورت فعال شروع به خواندن می کنند اما یادگیری خواندن خیلی قبل تر از آن شروع می شود و قبل از آن بهتر می توانید عشق به خواندن را به کودک القا کنید.
کم تحرکی کودکان با بازی های رایانه ای
اورکی روانشناس با اشاره به مشکلات کمتحرکی کودکان اظهار داشت: خمیدگی پشت، ضعف عضلانی، چاقی، دیابت و مشکلات کبدی همگی به دلیل کمتحرکی در دوران کودکی است.
قصه بگویید،قصه مشکلات زیادی را حل می کند
فرزند شما هم مثل بسیاری دیگر از کودکان، کتاب قصههای فراوانی دارد؟ رنگارنگ و در قطع و اندازههای مختلف؟ اما چند بار تا به حال برایش واقعا قصه گفتهاید؟ از قصههای کودکی خودتان تعریف کردهاید؟ قصه را چهطور انتخاب کردهاید؟ چهقدر به محتوای قصه فکر کردهاید؟ چهقدر سعی کردهاید مشکلات فرزند خود را در دل یک قصه جای بدهید و آن را با ظرافت برایش تعریف کنید تا در قالب همین قصه، به او راهحلهایی را معرفی کنید که میتوانند کمککننده باشند؟
27 روش برای سرگرم کردن بچه ها در سفر
اغلب اوقات، سفر کردن برای بچهها کسلکننده است و معمولا بعد از نیم ساعت یکجا نشینی، نق زدنشان شروع میشود. چه در حال مسافرت با هواپیما هستید، چه با اتوبوس یا حتی قطارهای بینشهری، باید مجهز به ایدههایی باشید که بچهها را تا رسیدن به مقصد ساکت و خوشحال نگه میدارد. ما برایتان راهکارهایی آماده کردهایم که سفر را به خیروخوشی تمام میکند.
با آثار هنری فرزندمان چه کنیم؟
هر روز که از مدرسه به خانه میآیند و نقاشی یا کار دستی تازهشان را نشان میدهند مثل این است که معجزهای اتفاق افتاده، معجزهای در این حد که اگر تابلویی از پیکاسو به شما هدیه میدادند، آنقدر خوشحالتان نمیکرد که دیدن حاصل تلاش فرزندی که برایش زحمت کشیدهاید. برای اینکه این عشق و هیجان را به فرزندتان منتقل و او را بیشتر به کارهای هنری تشویق کنید، روشهای زیر به کارتان میآیند. با این روشها او اهمیت دادن شما را احساس میکند و تلاشش را بیشتر خواهد کرد.
با نقاشی کودکمان روی دیوار چگونه برخورد کنیم؟
تقریبا همه پدر و مادرها با خطوط بلند و کوتاه و کج و کولهای که کودکان روی در و دیوارهای خانه نقاشی میکنند آشنا هستند. اگر شما هم چنین تجربهای را چشیده باشید، میدانید که دیدن چنین صحنهای چه پتانسیلی برای از کوره به در بردن شما دارد. اما شاید اگر معنی این خطخطیها را از دید کودکتان بدانید بتوانید ضمن حفظ خونسردیتان، این رفتار خلاقانه او را به مسیر درست سوق بدهید.
5 اسباب بازی که هوش فرزندتان را زیاد می کنند!
همه پدر و مادرها دلشان میخواهد به هوش فرزندشان افتخار کنند. اگر شما هم دلتان میخواهد کودک تان در آینده بتواند در موقعیتهای مختلف زندگی به موفقیت برسد باید تمام جنبههای هوش او را کاملاً فعال کند. یکی از بهترین راههای فعال سازی هوش در دوران کودکی استفاده از اسباببازیها و بهویژه اسباب بازی های فکری است. در اینجا چند اسباب بازی رایج را به شما معرفی میکنیم
پازل و تخیل و خلاقیت کودک
این روزها با زیادشدن انواع مختلف بازیهای رایانهای، الگوی بازی کودکان تغییر کرده است. انواع و اقسام بازیهای کامپیوتری عادت بازی کودکان را عوض کرده و والدین درگیر این هستند که کودکشان برای بازی بیشتر با کامپیوتر و موبایل، بیقراری میکند.